martedì 19 giugno 2007

Program za put Nepal/Tibet 2007.godine

Program za put Nepal/Tibet 2007.godine
Polazak 30.aprila
1.dan: Avionski let Beograd - Kathmandu, verovatno preko Beca, dolazak u Ktm, smestaj u hotelu, nocenje.
2.dan: prepodnevno razgledanje grada, Hindu hram Pasupati, budisticki hram Bodanat, poslepodne hram Svajambu.
3.dan: Odlazak na treking, avionom do Lukle, 2800 m, početak trekinga do Pakdinga, 2600 m. 4.dan: Nastavak trekinga do Namce Bazara, 3400 m,
5.dan: Uspon do Sjanbocea, 3850 m, prvi pogled na Everest sa juga, obilazak Everest wiev hotela, Cukung manastir, jetijev skalp, povratak u Sjanboce.
6.dan: Ustajanje u zoru (ko može) izlazak sunca sa pogledom na Everest, povratak u Namce Bazar kada je pijacni dan, povratak do Pakdinga.
7.dan: Povratak do Lukle, obilazak sela.
8.dan: Povratak avionom u Ktm, popodne obilazak Patana.
9.dan: Odlazak busom do reke Trisuli, celodnevni rafting i povratak u Ktm.
10.dan: Rano ujutru polazak busom za Tibet, po obavljanju granicnih formalnosti prelazak u Tibet, nocenje u Nialamu.
11.dan: Voznja pored reke Bhote Kosi, preko Nialam prevoja, do Tingrija.
12.dan: Polazak za Rongbuk, obilazak manastira, najviše verske gradjevine na svetu.
13.dan: Izlet do baznog kampa Everest, nocenje u manastiru ili gostionici, po zelji). Everest je na dohvat ruke, severna strana.
14.dan: Voznja do Latcea, setnja do nekoliko starih manastira ostecenih tokom kulturne revolucije.
15.dan: Voznja do Shigatcea i do manastira Tshi Lunpo, sedista Panchan lame do njegove smrti 1989.g.
16.dan: Po obilasku verske procesije u manastiru, kratka voznja do Giantcea.
17. Voznja po spektakularnom predelu, prelaz preko prevoja Karo La i Kamba La, pogled na Smaragdno jezero, prelaz preko Bramaputre, dolazak u Lasu.
18.dan: Obilazak grada, Potala, palata Dalaj Lame
19.dan: Obilazak Jokhang hrama, Barkhor Marketa, Drepung i Sera manastira.
20.dan: Odlazak na aerodrom, let za Ktm preko Himalaja, popodne slobodno razgledanje grada. 21.dan: Odlazak kolima do Baktapura, razgledanje starog grada (Bertoluci snimao Malog Budu) sa lokalnim vodicem, odlazak na Nagarkot Hil, 2200 m, Ktm.
22.dan: Slobodan dan za razgledanje grada, kupovinu suvenira, kasno uvece let za Evropu. 23.dan: Sletanje u Evropu, let za Beograd.

Cena će biti definisana za 2 dana i mozete seinformisati na mail: vlavuk30@hotmail.com ili na tel: 064.87.87.87.3. Vodja puta Vladan Vukasinovic U cenu će biti uracunato. - Svionski prevoz Beograd - Kathmandu - Beograd sa aerodromskim taksama i ostalim troskovima koje zahteva avio kompanija. - Smestaj u Kathmandu-u na bazi nocenje, dorucak, vecera. - Svi prevozi u Nepalu i Tibetu, riksa, taksi, bus, avion, bus u Tibetu, avion iz Lase, ulaznice za nacionalne parkove, delove grada, lokalni vodici, rafting sa opremom, rucak na raftingu, nocenje, dorucak, rucak i vecera na trekingu. - Program u Tibetu obuhvata prevoz autobusom, smestaj u dvokrevetnim sobama sa doruckom u gostionicama ili hotelima, izleti po programu, usluge vodica, ulaznice za manastire. U cenu neće biti uracunato; - Nepalska dupla viza i kineska kolektivna viza. - Troskovi lične opreme za treking - Troskivi za svo alkoholno i bezalkoholno pice - Troskovi evakuacije u slučaju odrona zemljista i blokiranih puteva u Tibetu, dozvole za fotografisanje i snimanje u tibetanskim manastirima. - Rucak i vecera u Tibetu. Potrebno je sto ranije napraviti rezervacije zbog prebukiranosti aviona za Kathmandu. Prijave bi bilo poželjno da se podnesu sto ranije, placanje, otprilike 10% do 28.februara, sledećih 40% do 5.aprila, i ostatak do 29.aprila. Znaci, za sve detaljnije informacije imate vlavuk30@hotmail.com ili 064.87.87.87.3. Pozdrav.

Zemun007

Nessun commento: